Profiliga firem

Petr Michník: Ani s elektromobilitou u nás práce neubylo. Jen se mění

thumbnail

Elektromobilitu zohledňuje ve svých produktových plánech pro český i evropský trh společnost Hyundai již dlouhodobě. „Jako první automobilka v České republice jsme Konou Electric zahájili v roce 2020 sériovou výrobu elektrických aut. Od té doby výroba elektrifikovaných modelů tvoří významnou část naší produkce,“ říká Petr Michník, vedoucí subdivize administrativy Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Štítky Jižní Korea, Automotive

číst celý článek

Kia: Pohyb, který inspirujeSvětová automobilka se mění v globální technologickou společnost

thumbnail

„Změna plodí vždy další změnu,“ pronesl italský renesanční politik a spisovatel Niccolo Machiavelli. Tato slova se dají jednoznačně vztáhnout na dramatický vývoj v automobilovém průmyslu. Ten se zejména s výrazným nástupem elektromobility proměnil za poslední tři roky více než za tři uplynulé dekády. Nástup inovací a změny v oboru demonstruje mimo jiné zdánlivě „kosmetická změna“ v názvu jihokorejské automobilky Kia. „Slovo motory v původním názvu Kia Motors už zkrátka plně nevystihuje celý náš záběr. Jako nový slogan jsme proto zvolili ,Movement That Inspires‘, tedy ,Pohyb, který inspiruje‘, čímž chceme obsáhnout mobilitu z širšího úhlu pohledu,“ okomentoval tehdy změnu generální ředitel Kia Czech Arnošt Barna, čímž v podstatě definoval směřování celého oboru na další desetiletí.

Štítky Jižní Korea, Automotive

číst celý článek

Plzeňské turbíny: Kvalita potvrzená víc než stoletímSpojením se skupinou Doosan se rozlétly na čtyři kontinenty

thumbnail

„Začlenění do nadnárodní skupiny Doosan bylo pro nás velkým přínosem. Hned v prvních měsících jsme se stali subdodavatelem turbín generálního dodavatele Doosanu do Izraele. Polevila obvyklá obezřetnost asijských partnerů a nám se otevřely dveře k významným korejským EPC kontraktorům. Současně si nás nový vlastník vybral jako své globální výzkumné a vývojové centrum v oblasti parních turbín,“ říká Daniel Procházka, provozní a obchodní ředitel Doosan Škoda Power.

Štítky Jižní Korea, Energetika, Strojírenství

číst celý článek

Libor Bittner: Byznys nežije z nostalgie, ale z inovací

thumbnail

Před privatizací charakterizovala státní podnik Bioveta přezaměstnanost, nesolventnost, technologická zastaralost a neefektivní řízení. „Když jsme ji v polovině 90. let zprivatizovali, museli jsme snížit počet zaměstnanců z 250 na 130, abychom vůbec měli na výplaty. Za třicet let jsme ji vytáhli ze sedmdesátimilionového obratu na třímiliardový a roční zisk z nuly na miliardu. Dnes zaměstnáváme zhruba 740 pracovníků v provozech vybavených nejmodernějšími technologiemi a prosperita podniku se opírá o vlastní vývoj a prodej finálních produktů s vysokou přidanou hodnotou. Náš odbyt roste dlouhodobě. Jen za loňský rok to bylo o desítky procent,“ konstatuje Libor Bittner, ředitel a spoluzakladatel farmaceutické společnosti Bioveta z Ivanovic na Hané.

Štítky Farmaceutický průmysl, Věda a výzkum, jihovýchodní Asie

číst celý článek

Radovan Mucha: Větší síla s vlastní značkouSpojení s francouzskou skupinou nám otevřelo nové možnosti

thumbnail

Akvizice je proces především strategického rázu, ale její úspěch závisí na řadě faktorů, jako je přizpůsobení se novým korporátním procesům, zvládnutí přerodu z rodinné firmy do globálně řízené společnosti i akceptace nové firemní kultury. Důležité je také vnést jistotu a stabilizaci zaměstnancům, kteří jsou klíčovým aktivem. „Proces převzetí naší společnosti francouzskou skupinou Legrand trval rok a půl. Považuji ho za velmi náročný a jsem za sebe i všechny naše pracovníky rád, že se nám tento strategický projekt daří naplňovat,“ svěřuje se v rozhovoru finanční ředitel přerovské společnosti EMOS spol. s r.o. Radovan Mucha.

Štítky Profiliga firem

číst celý článek
1 2 3 4 13 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.