Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Korejská republika: globální průmyslový lídr, který určuje trendy

thumbnail

I přes vzdálenost osmi tisíc kilometrů se v posledních letech Korejská republika stala jedním z našich nejvýznamnějších obchodních partnerů a investorů. Korejská populární kultura, jídlo a průmyslový um se již silně zaryly i do našeho povědomí. Dnes těžko najdete českou domácnost, která by nevlastnila alespoň jeden produkt od korejských gigantů, jako je Samsung, LG anebo Hyundai. Objem vzájemného obchodu dosahující přes 120 miliard korun není ovšem to jediné, co nás sbližuje. Korea také patří mezi čtyři největší investory v České republice – a tento trend nadále jenom poroste.

Štítky Jižní Korea, CzechInvest, CzechTrade

číst celý článek

Youngki Hong: Koreu a Česko pojí společná historická zkušenost.I díky ní si umí vážit svobody a výhod tržní ekonomiky

thumbnail

Korejská republika v roce 2015 jako první asijská země povýšila bilaterální vztah s Českou republikou na „strategické partnerství“. Nejen o tom, jaké závazky a výhody z toho plynou pro obě země, jsme hovořili s Youngkim Hongem, který je již druhým rokem na velvyslanecké misi v Praze. „Rozšiřujeme spolupráci v různých oblastech, od politiky přes ekonomiku až po výměny jednotlivců. Stavíme na tom, že ctíme univerzálně platné hodnoty, jako jsou svoboda, lidská práva a právní stát. Obě naše země posílily mezinárodní spolupráci v širokém spektru témat, mezi něž patří mimo jiné jasná reakce na severokorejské provokace či podpora mezinárodní solidarity za obnovení míru a obnovu Ukrajiny.“

číst celý článek

Ivan Jančárek: Největší potenciál se skrývá ve společných projektech vědy a výzkumu

thumbnail

Korejská republika je sice náš třetí největší obchodní partner v Asii, ale celkový dojem kazí skutečnost, že v tomto vztahu zatím výrazně převažuje český dovoz nad vývozem. O podnikatelských příležitostech českých firem, akademické spolupráci obou zemí a významu nebyznysové podpory jsme hovořili s velvyslancem České republiky v Jižní Koreji Ivanem Jančárkem.

číst celý článek

Sangheon Lee: Partnerství s Českem je pro nás klíčové

thumbnail

Naše země navázaly diplomatické vztahy před více než třemi desetiletími, během nichž došlo k velkému rozvoji zejména v oblasti obchodu. „Uprostřed složitých globálních krizí jsou Česko a Korea klíčovými partnery sdílejícími univerzální hodnoty demokracie a tržního hospodářství,“ dodává Sangheon Lee, ředitel divize obchodu pro Evropu na Ministerstvu obchodu, průmyslu a energetiky Korejské republiky. Hovoříme o potenciálu vzájemné spolupráce.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Nejdůležitější spotřebitelské trendy v Koreji pro rok 2024

thumbnail

Korea, země s bohatou historií a významným ekonomickým vlivem, je domovem více než 51 milionů lidí a má jedno z nejvyšších HDP na obyvatele na světě. Jako klíčový hráč na globálním trhu určuje nové trendy, které formují chování a preference spotřebitelů. Pro české vývozce je důležité tyto trendy pochopit a využít je k posílení své pozice na trhu.

Štítky Jižní Korea, Trendy

číst celý článek
1 2 3 4 10 18 27 35

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.