Články se štítkem: Inovace

Bez neustálých inovací bychom nic z toho, co se nám podařilo, nedokázali

thumbnail

„Jsme strojaři a ocel máme pod kůží, ale srdce na tom pravém místě.“ To jsou slova majitele ryze české společnosti Avex Steel Products Jiřího Gistra, která nás za ním přivedla do Otrokovic. I jemu se podařil malý zázrak, když z původní obchodní firmy přerůstající ve větší zámečnickou dílnu vybudoval strojírenskou firmu, která 98 procent své produkce vyváží předním světovým automobilkám a výrobcům pneumatik a je důležitým zaměstnavatelem v regionu. A již dvakrát po sobě triumfovala také v soutěži Inovační firma Zlínského kraje.

Štítky Inovace

číst celý článek

Inovace je součástí izraelské dna

thumbnail

Izrael by se do České republiky svou rozlohou vešel čtyřikrát. Ačkoliv jeho větší část pokrývá poušť a polopoušť, proměnili Izraelci toto nehostinné prostředí prakticky bez infrastruktury v průběhu tří generací v prosperující a sebevědomou ekonomiku – nouzi v příležitost. Pro Česko je dnešní Izrael v řadě oblastí vzorem, významným obchodním partnerem a klíčovým regionálním spojencem.

Štítky Inovace, Izrael, Nové technologie

číst celý článek

V Izraeli najdete nejvíc vědců na metr čtvereční

thumbnail

Když David Ben Gurion v roce 1948 v Tel Avivu slavnostně vyhlašoval nezávislost Izraele, nově vzniklý stát měl složité startovní podmínky k tomu, aby na mezinárodním poli uspěl. Asi by ho tenkrát ani v tom nejrůžovějším snu nenapadlo, že se země během sedmi desítek let přetaví v moderní ekonomiku s vysokým podílem high-tech sektoru. Nemalou roli v tomto procesu sehrála také špičková úroveň izraelského základního i aplikovaného výzkumu a otevřenost k používání nových technologií. Proto dnes tolik nepřekvapí, že finanční magazín Bloomberg zařadil Izrael v lednu 2017 do prestižní desítky nejvíce inovativních států světa.

Štítky Izrael, Věda a výzkum, Inovace

číst celý článek

Bez vlastního produktu bychom neobstáli

thumbnail

V roce 1992 opustil Karel Matějček, absolvent Strojní fakulty VUT Brno, Teslu Lanškroun, do obýváku instaloval rýsovací prkno a na úřadech si zaregistroval konstrukční společnost. Vedoucímu konstrukce tehdejšího předního výrobce kondenzátorů a rezistorů nechybělo cenné know-how získané léty studia a praxe, ani pořádný kus odvahy udělat krok do neznáma tržní ekonomiky. A tak na chlup přesně před čtvrt stoletím vznikla rodinná firma KOMFI, která dnes patří ve svém oboru mezi evropskou i světovou špičku.

Štítky Strojírenství, Německo, Inovace

číst celý článek

Severské království inovací

thumbnail

Časopis Forbes označil Švédsko jako nejlepší zemi k byznysu pro rok 2017. Inovace a start-upy v tom hrají jednu z hlavních rolí. Podle studie evropského srovnávacího přehledu inovací za rok 2016 patří Švédsko mezi země s nejvyšší úrovní inovačních procesů. Spolu s Dánskem, Finskem, Německem a Nizozemskem je „inovačním lídrem“.

Štítky Švédsko, Severské státy, Inovace, Startupy

číst celý článek
1 7 10 11 12 13 14 15 16 18 24

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.