„Konkurenční výhodou pro export do Izraele je, že má naše pivo košer certifikát. Před šesti lety nám ho udělil izraelský rabín Menachem Kalcheim, jeden ze dvou vysokých úředníků, kteří mají oprávnění v Evropě udílet tato osvědčení,“ říká majitel a ředitel společnosti Pivovar Nymburk Pavel Benák.
Štítky
Potravinářství,
Izrael
číst celý článek
Společnost Boeing již uskutečnila testy, v nichž se přidával řasový olej do kerosinu. Ale technologie zpracování řas zůstává stále nákladnější než rostoucí cena ropy. Její zdokonalení by však mohlo časem produkci řas zlevnit. Místo vrtných věží by na někdejších ropných polích pak mohly stát bioreaktory.
Štítky
Biotechnologie,
Potravinářství,
Věda a výzkum,
Farmaceutický průmysl,
Zelená energie,
Izrael
číst celý článek
I když se svět globalizuje, pronikání velkých potravinářských výrobců na trhy jednotlivých zemí tím není jednodušší. Je totiž specifikem tohoto odvětví, že producenti musí zohledňovat odlišné stravovací návyky jednotlivých národů. Plně to platí i o německé firmě Haribo. Není náhoda, že jeden ze svých nejnovějších závodů má v tureckém Istanbulu. Jak říká Rostislav Němec, vedoucí jejího obchodního zastoupení pro Česko a Slovensko, důvod je jednoduchý: podnik odtud chce zahájit velkou ofenzivu na trhy islámských zemí.
Štítky
Turecko,
Potravinářství
číst celý článek
Rodinná čokoládovna Kamila Chocolates ve Vyskytné nad Jihlavou oprášila před lety prvorepublikovou tradici slavných českých značek Orion nebo Diana. Špičkové, dnes už skoro zapomenuté řemeslo, výhradně přírodní suroviny, až puntičkářská kvalita a jedinečný design. A navíc dezertářské umění a pečlivě střežené recepty. Díky těmto atributům neví rodina Hlavů, co je to krize.
Štítky
Potravinářství
číst celý článek
„Nejen že nevyhrajeme, ale smát se nakonec budou nizozemské, německé nebo francouzské mlékárny. Spolupráce v rámci zefektivnění svozů mléka, sběrných míst, zvýšení kvality a dohledatelnosti mléka až k jednotlivé dojnici, to vše mléko ve vnímání spotřebitelů zhodnocuje,“ tvrdí Jan Teplý, ředitel marketingu, obchodu a nákupu akciové společnosti Madeta.
Štítky
Potravinářství,
Energetika
číst celý článek
„Největší hrozbou pro firmu může být její majitel, protože není nikým omezován. Lehce se tak stane, že se dopustí chybných rozhodnutí, “ říká Ladislav Steinhauser, majitel stejnojmenné tišnovské společnosti, která je známá kvalitním masem a masnými výrobky.
Štítky
Potravinářství
číst celý článek