Nové technologie

Marek Růžička: Digitální svět by nám měl sloužit, ne naopak

thumbnail

Článek o bankovní identitě, který jsme uveřejnili v minulém čísle, zjevně zaujal. Potvrdilo se, že nyní firmy intenzivně hledají nové cesty, jak svůj byznys oživit a co nejvíc přiblížit klientům – a přijde jim, že tato nová služba by mohla být tím správným tahem na branku. Proto o ní shánějí další informace. Konkrétně nás oslovili dva zástupci ze segmentu HoReCa, které zajímá možnost využití při prokazování plnoletosti jejich hostů. A tak jsme se obrátili přímo na Marka Růžičku, výkonného ředitele společnosti Bankovní identita.

Štítky digitalizace

číst celý článek

Priority českého předsednictví v digitální ekonomice

Česká republika bude stát v čele Rady Evropské unie od 1. července 2022. Mezi prioritní témata budou patřit digitální ekonomika a podpora moderních technologií. Jsou to zásadní oblasti pro posílení vedoucí role Evropské unie v digitální transformaci, kterou Evropská komise prosazuje ve svých strategických dokumentech, jako jsou například Digitální kompas 2030: Evropské pojetí digitální dekády (2021) nebo Evropská strategie pro data (2020).

Štítky CZ PRES 2022

číst celý článek

Václav Klein: Transformace energetiky je věcí celé společnosti

thumbnail

Resilience je termín, na který by si měla česká společnost zvyknout. Podle odborníků totiž může odklon průmyslu od uhlí i v České republice zvýšit do konce tohoto desetiletí ceny elektřiny až o šedesát procent. Efektivním řešením, jak si v rámci energetického mixu posílit vlastní výrobou elektrické energie a tepla energetickou odolnost, může být zejména pro segment malých a středních podniků kogenerace. Jednou z inovativních společností, která se během deseti let dokázala zařadit mezi světovou špičku ve vývoji, výrobě a prodeji kogeneračních jednotek doma i v zahraničí, je brněnský GENTEC CHP.

Štítky Energetika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně potvrdil ČR jako průmyslovou a technologickou velmoc

thumbnail

Šedesátý druhý ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) byl ve znamení digitalizace průmyslu. Během týdne se pod hlavičkou České národní expozice odehrálo na 60 akcí. Nešlo jen o semináře a odborné konference, ale také o individuální poradenství, pro které si na společný stánek čtrnácti státních organizací denně přicházely stovky zájemců. Třicet pět tisíc návštěvníků, jejichž počet ovlivnila situace s koronavirem, znamenalo proporčně vyšší zastoupení relevantních zájemců s byznysovým potenciálem.

Štítky MSV

číst celý článek

Nenechte své zákazníky čekat ve frontě

thumbnail

Na počátku tohoto roku jsem ve svém zápisníku psal o největším digitalizačním počinu českého bankovního sektoru, a sice o bankovní identitě, respektive službách BankID. Řada klientů svoji identitu již prostřednictvím této služby prokazuje či ji měla možnost prakticky využít při identifikaci pro elektronické podání daňového přiznání nebo při letošním sčítání lidu. Nově nyní KB otevřela BankID i pro napojení firemních klientů.

Štítky Finance, ICT, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 9 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.