Články autora: Věra Vortelová

Kvalita, angažovanost a trpělivostTo jsou klíče k úspěchu na francouzském trhu

thumbnail

Česká ekonomika je sice stále z více než osmdesáti procent závislá na exportu do zemí EU, ale v posledních letech lze zaznamenat rostoucí zájem českých firem vyvážet, dlouhodobě působit a investovat i na mimoevropských trzích. A nejedná se jen o velké, ale i střední a malé společnosti. „Když s reprezentanty českých firem diskutujeme o jejich exportní strategii, zjišťují, že partnery na mimoevropské, a dokonce i některé významné evropské trhy, kam by se rádi dostali, v Německu nenajdou. Cesta vede přes Francii s odlišnou klientelou a velkým potenciálem navazujících trhů,“ říká ředitelka Zastoupení francouzských odborných veletrhů pro ČR a SR, partnera Promosalons, Tereza Slížková.

Štítky Exportní šance, Veletrhy

číst celý článek

Radovan Mucha: Větší síla s vlastní značkouSpojení s francouzskou skupinou nám otevřelo nové možnosti

thumbnail

Akvizice je proces především strategického rázu, ale její úspěch závisí na řadě faktorů, jako je přizpůsobení se novým korporátním procesům, zvládnutí přerodu z rodinné firmy do globálně řízené společnosti i akceptace nové firemní kultury. Důležité je také vnést jistotu a stabilizaci zaměstnancům, kteří jsou klíčovým aktivem. „Proces převzetí naší společnosti francouzskou skupinou Legrand trval rok a půl. Považuji ho za velmi náročný a jsem za sebe i všechny naše pracovníky rád, že se nám tento strategický projekt daří naplňovat,“ svěřuje se v rozhovoru finanční ředitel přerovské společnosti EMOS spol. s r.o. Radovan Mucha.

Štítky Profiliga firem

číst celý článek

Jan Bednář: I s pěti sty zaměstnanci můžete ve firmě zachovat rodinnou atmosféruOsobní vztahy v našem byznysu nic nenahradí

thumbnail

Když vypukla válka na Ukrajině, představovaly tržby firmy z Ruska a Ukrajiny zhruba třicet procent. „Díky vysoké teritoriální diverzifikaci našich exportních trhů a nasazení pracovníků, zejména obchodníků a distributorů, se nám podařilo nejen objednanou techniku prodat jinam, ale dokonce jsme v posledních dvou velmi komplikovaných letech rostli každý rok o více než třicet procent,“ říká obchodní ředitel rodinné společnosti BEDNAR FMT Jan Bednář.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství

číst celý článek

České konvektomaty si podmanily také Francii

thumbnail

Retigo je jednou z těch českých firem, které „z garáže“ za třicet let vyrostly do miliardového obratu. Hned s prvním výrobkem předběhla pětice kamarádů z Tesly v Rožnově pod Radhoštěm dobu. „Již rok před založením společnosti jsme vyvinuli a u mě v garáži zkonstruovali počítačem řízený parní konvektomat Digital 611, z jehož prodeje jsme financovali další vývoj a výrobu,“ vzpomíná Jiří Zátopek, jeden z pěti majitelů společnosti s výhradně českou vlastnickou strukturou.

Štítky Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Martina Brázdilová: Své lidi umíme ocenit

thumbnail

„I když naši pracovníci v žertu přirovnávají náročnost výběrového řízení do firmy k testování pracovníků pro NASA, oceňují jeho přednosti. Úspěšné absolvování tohoto procesu totiž skutečně vypovídá o odborných i mentálních předpokladech uchazečů o práci,“ přibližuje propracovaný výběr zájemců o pozice v opakovaně oceňované české rodinné firmě ZLKL Loštice vedoucí oddělení personalistiky Martina Brázdilová.

Štítky Personalistika, Performia

číst celý článek

You can maintain a family business vibe even with 500 employeesPersonal relations are crucial in our business

thumbnail

Before the war in Ukraine broke out, Russia and Ukraine accounted for around thirty percent of our company's total revenues. "Thanks to the high level of geographical diversification of our export markets and the commitment of our employees, salespeople and distributors in particular, we managed to sell the ordered machines elsewhere. In addition, we reached annual growth of over thirty percent in the last two very complicated years," says Jan Bednář, sales director of the family company BEDNAR FMT.

číst celý článek
1 2 3 4 10 19 27 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.